lauantai 17. maaliskuuta 2012

Muistikirja

Löysin jonkun kaupan alekorista, pienen muistikirjan.. Aika tylsännäköinen, täysin mustilla kansilla, mutta ostin kohokangasväriä (itsestään kuivuvaa) ja eilen totesin, että kyseisen muistikirjan kanteenhan voisi tehdä jotain pientä koristusta sillä värillä (kirjan kansissa on kangaspäällyste). Päätin sitten tehdä kanteen sulkakynän. Piirsin ensin haluamani kuvan paperille (paksua, kiiltäväpintaista, tässä tapauksessa erään naisten lehden takakansi). Ja leikkasin siitä mattoveitsellä sabluunan, jonka avulla tein haluamani kuvan muistikirjan kanteen.




Kuvassa lopputulos ja käyttämäni väri.

Sabluunoita tehdessä ei ole hirveästi väliä mistä sen sabluunan tekee, kannattaa valita kuitenkin kiiltävä pintainen paperi/pahvi, jotta maali ei imeudy siihen. Olen tehnyt udeita sabluunoita käytetyistä piirtoheitin kalvoista (eli aina kun koulussa piti tehdä ryhmätyö kalvolle, laitoin kalvot jemmaan sen jälkeen kun työ oli esitelty). Kannattaa myös miettiä tarvitseeko samaa sabluunan kerran vai useita kertoja. Esimerkiksi piirtoheitin kavot kestää useita käyttöjä ja ne on myös helppo pestä tarvittaessa, yksittäisiä kertoja varten aikakauslehtien kansipaperi on riittävän vahvaa.

Nyt siirryn maalaamaan ruokakaapin ovia (aloitin jo äsken, ja varmaan iltapäivällä laitan kuviakin siitä projektista :)

1 kommentti:

  1. Kiitos kun osallistuit haasteeseeni. On ilo saada uusia käsillä tekeviä ihmisiä joukkoon. Tungostahan tuolla haasteessani ei ole, johtuen joko palkintojen epäsäännöllisyydestä(minulla ei ole sponsoria) tai vaan tuntemattomuudesta?
    Jokatapauksessa olet tervetullut aina perjantaisin uuteen haasteeseen, jos vaan jaksat ja innostut. :)
    Tuo tuunattu vihkosi näyttää todellakin paremmalta noin, kuin pelkkänä mustana. Taitavasti olet saanut sabluunan tehtyä ja jälki työssäsi siistiä. :)

    VastaaPoista