maanantai 30. huhtikuuta 2012

Pihan haravoimista

Olin jo unohtanut istuttaneeni kukkasipuleita viime syksynä. En siis itse ollut yhtään ostanut, koska kukkapenkkien paikatkaan ei ole ihan varmistuneet, mutta Mister P:n sisko antoi sekalaisen pussin pihalle tykittäväksi. Muistin sipulit vasta, kun ensimmäiset nousivat pintaan. Ja nyt ensimmäiset kukkivatkin jo.

Toivottavasti Roni antaa kukkien olla rauhassa.

Kulotimme eilen varovasti pihalla, kun tietyistä paikoista ei ole päässyt ruohonleikkurilla ajamaan, niin ruoko ja kaisla pääsivät mahdottoman pitkiksi ja helpoiten niistä pääsi eroon kulottamalla. Yksi syy kulottamiseen oli, että sitten pääsisin haravoimaan kaiken rojun pitkäksi kasvaneen heinän alta. Mister P on asunut tässä talossa jo pari vuotta, ja minäkin viime vuodesta, mutta edelleen heinän alta ja puskaista löytyy mitä ihmeellisempää roinaa.

Tämän kasan kun näkee, ymmärtää varmaan miksi ruohonleikkurilla ei voi vielä ajaa koko pihaa. Kuvassa on noin tunnin haravoimisen aikana löytyneet rojut. Sitten hajosikin harava, joten samalla kun lähdin etsimään toista haravaa ajattelin näyttää muillekin mitä kivaa meidän pihasta löytyy. Kuvassa (kännykällä nopsaan napattu, laatua ei voi kehua) on muun muassa kahvikuppeja, juomalasi, lasinen säiluýketölkki, vanha viina pullo, ilmeisesti pihalla joskus muinoin olleen kasvihuoneen laseja, hara, kuokka, noin 1,5 metrinen rautatanko yms muuta metallia, jokin tuubi, puuta, tiiliä ja muuta roinaa. Siis nämä ovat olleet osaksi hautautuneina maahan ja piilossa heinän ja pensaiden alla. Viime vuonna löysin noin 2 metrisen rautaputken, ihan vain yhden esimerkin kertoakseni.

Saa tulla auttamaan, jos siltä tuntuu :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti